Voor laswerkzaamheden Zeeland moet je bij Rijnberg BV zijn

Rijnberg laswerkzaamhedenHeb jij projecten in Zeeland lopen waar gelast moet worden? Lassen is een specialistische klus die je het beste kunt laten uitvoeren door experts. De eigenschappen van de verschillende soorten lasprocessen vergen de nodige expertise, waardoor niet zomaar iedere klusjesman kan lassen. Dit geldt helemaal voor projecten waar stevige verbindingen noodzakelijk zijn omdat de constructie onderdeel is van een openbare plek waar veel mensen gebruik van maken. Denk daarbij aan bruggen, trappen, damwanden en bolders waar schepen aan vastgelegd worden. Vooral Zeeland is een provincie met veel weg- en waterbouwprojecten, waar bij de geleverde kwaliteit uitermate belangrijk is. Rijnberg BV is een betrouwbaar metaalbewerkingsbedrijf waar u voor lassen Zeeland terecht kunt.

Waarom lassen Zeeland uitbesteden aan een professionele lasser?

Met welk project je ook bezig bent, als er metalen of ijzeren delen aan elkaar moeten worden gelast, is stevigheid van het grootste belang. Je wilt immers niet dat naden los gaan laten met alle gevolgen van dien? Als er delen professioneel aan elkaar zijn gelast, dan is het de bedoeling dat de verbindingen voor altijd aan elkaar gehecht blijven. Enkel vernieling is de enige mogelijkheid om verbindingen van elkaar los te krijgen. Niet iedereen is in staat om dergelijke lasverbindingen te maken. Vooral als je te maken hebt met zeer grote projecten in de bouw en de weg- en waterbouw, dan is professionaliteit en vakmanschap bij het lassen onontbeerlijk. Niet iedereen heeft de juiste opleidingen voor lasser gevolgd, voldoende ervaring opgedaan of heeft kennis van de verschillende lastechnieken. Wil je daarom dat kwaliteit bij jouw Zeeuwse projecten gewaarborgd is, schakel dan ook een metaalbewerkingsbedrijf is die alle expertise in huis heeft. Rijnberg BV is een lokaal Zeeuws metaalbewerkingsbedrijf die de omgeving goed kent, gecertificeerd is en vakmensen in dienst heeft, die jouw laswerkzaamheden ter plaatse kunnen uitvoeren. Niet voor niets is Rijnberg BV als meer dan tien jaar de meest betrouwbare Zeeuwse partner voor de bouw en weg- en waterbouw.

Van welke lastechnieken kan er gebruik gemaakt worden?

Lassen is een vak apart en vraagt expertise van vakkennis van de lasser. Vooral ook omdat er verschillende lastechnieken zijn. De ene lastechniek is gemakkelijker of juist complexer dan een andere lastechniek. De meest gebruikte lastechnieken zijn:

TIG lassen

TIG staat voor Tungsten Inert Gas en is een zeer hoge kwaliteit lastechniek. De naam geeft het al aan: er wordt bij deze lastechniek gebruik gemaakt van inerte gassen, zoals argon of helium. TIG lassen is een vorm van booglassen, waarbij de warmte wordt verkregen door het creëren van een elektrische plasmaboog, waarna er handmatig een lasdraad wordt toegevoegd, tezamen met een inert gas. TIG lassen is uitstekend uit te voeren als er dunne platen RVS, aluminium of staal aan elkaar gelast moet worden. Het is wel een lastechniek die expertise en vaardigheid vereist. De lasser heeft immers beide handen nodig. Daarentegen wordt er wel een zeer hoge kwaliteit bereikt.

MAG lassen

MAG is de afkorting van Metal Active Gas en is net als TIG lassen een vorm van booglassen. Maar in plaats dat er gebruik gemaakt wordt van een inert gas, wordt er gebruik gemaakt van actief gas. Dit is meestal een combinatie tussen argon, kooldioxide en zuurstof. Om spatvorming of aanbranden te voorkomen, zijn de verschillende soorten gas naar behoefte instelbaar. MAG lassen is één van de meest toegepaste lastechnieken en wordt veel gebruikt bij grote projecten waarbij veel gebruik gemaakt wordt van constructiestaal. Er zijn dan ook allerlei toepassingen denkbaar waarbij MAG lassen kan worden gebruikt, zoals in de scheepsbouw, bij bruggen, machines en kraanonderdelen.

BMBE lassen

BMBE is niet meer dan Booglassen Met Beklede Elektrode. Dit is een elektrische vorm van booglassen. Het bijzondere aan deze lastechniek is dat de elektrode bekleed is, waardoor er geen apart lastoevoegmateriaal toegevoegd hoeft te worden. Dit smelt vanaf de elektrode op het lasapparaat op het te bewerken oppervlak. Een voordeel is dat er een constante stroom ontstaat en dat het lasproces hierdoor niet onderbroken wordt. BMBE lassen is een veelzijdige lastechniek, want hieronder zijn weer allerlei verschillende BMBE lastechnieken te scharen.

Er zijn nog talloze andere lastechnieken, waarbij de toepassing bepaald welke lastechniek er gebruikt moet worden. Zowel bij het bepalen van de te gebruiken lastechniek als het lasproces zelf is professioneel inzicht nodig. Vertrouw daarom op de expertise van Rijnberg BV voor al jouw laswerkzaamheden Zeeland.

Waarom vertrouwen op Rijnberg BV?

Voor al je projecten in Zeeland is Rijnberg BV een goede lokale partner. Rijnberg BV is voorzien van de EN 1090-2 EXC3 certificering, waardoor je de allerhoogste kwaliteit en deskundigheid mag verwachten. Je kunt Rijnberg BV volledig inzetten voor jouw project, maar ook bij het assisteren of het begeleiden van zowel grote als kleine lasprojecten. Of je de kennis en laswerkzaamheden Zeeland van Rijnberg BV nu tijdelijk nodig hebt of van het begin tot het einde van het project, Rijnberg BV zal altijd een betrouwbare partner voor jouw project zijn. Je kunt daarom altijd online een offerte aanvragen of contact opnemen als je uitgebreid voorgelicht wilt worden.

Over Rijnberg BV

Rijnberg BV is al ruim tien jaar actief als metaalbewerkingsbedrijf, waarbij de onderneming in Zeeland een geliefde partner is in de bouwsector en de weg- en waterbouw. De specialisatie van Rijnberg BV is het uitvoeren van las- en montagewerkzaamheden op locaties van klanten, waarbij de klant de allerhoogste kwaliteit mag verwachten. Er wordt in goede en kwaliteitsvolle machines en gereedschappen geïnvesteerd, zodat kwaliteit gewaarborgd blijft. Naast laswerkzaamheden op locatie kun je bij Rijnburg BV ook terecht voor montage van staalconstructies, het maken van allerlei soorten metalen en rvs trappen en diverse hekwerken. Als je voor jouw project een betrouwbaar en lokaal Zeeuws metaalbewerkingsbedrijf zoekt die op locatie je laswerkzaamheden verzorgd, neem dan contact op met Rijnberg BV.

Vragen over onze dienstverlening? Neem direct contact met ons op!